Nové trendy v gastronimii a pečení

Nové trendy v gastronomii: jak se mění naše stravování a co je sexy v gastronomii a cukrářství v roce 2015?

Raw food – Syrová strava

V poslední době se stala populárním trendem ve stravování rawfood kuchyně. Mnoho Čechů podlehlo syrové stravě a preferují syrové pokrmy, bez chemické úpravy, které byly tepelně upraveny maximálně do 42 °C. Při vaření na vyšších teplotách ztrácí jídlo vitamíny a enzymy, které jsou pro naše tělo prospěšné. Může se zdát že pří této „dietě“ budete mít na talíři jen čerstvou syrovou zeleninu a ovoce, ale není tomu tak. Mnoho Raw food restaurací v Praze i celé ČR připravuje lahodné raw food pokrmy a lákají strávníky i na zajímavá denní menu. V mnohých cukrárnách si zase můžete pochutnat na raw dortících a zákuscích, tedy nepečených vitariánských dortek, které jsou zdravé a zároveň snadné na přípravu.

Raw dorty a zákusky

Domácí pečivo

Dalším trendem, kterému Češi v podlední době v oblasti jídla podléhají, jsou domácí pekárny a výroba vlastního domácího pečiva. Maminky, které dbají na zdraví své rodiny i svou linii preferují domácí pečivo z kvalitních surovin, které v obchodech ne vždy seženete a navíc nemůžete kontrolovat složení. Rodiny tak doma pěstují domácí chlebový kvásek a k snídani se podává čerstvé, doma napečené pečivo.

Důraz na kvalitní čerstvé suroviny a jejich původ

Přestože stále vyhrává cena nad kvalitou, Češi se stále více zajímají o původ surovin, které nakupují, jejich kvalitu a čerstvost. Nejen u masa, ale také u ovoce a zeleniny je dobré pídit se po jeho původu a kvalitě. Firma Frutiko.cz vyrábějící netradiční dárkové kytice z ovoce, čokolády a dortů moc dobře ví, že suroviny jsou základem dobrého jídla. Proto vybírá to nejkvalitnější čerstvé ovoce, pravou belgickou čokoládu a kvalitní suroviny na pečení a tvoření svých ovocných a dortových kytic. Více se o výrobě ovocných kytic dozvíte také na Youtube videu o výrobě kytic z ovoce.

Frutiko.cz | Ovocevčokoládě.cz | Dárky-muži.cz | Dárky-ženy.cz Dárky-děti.cz